Разгневен местен политик в южната федерална провинция Бавария в Германия изпрати на 7-часово пътуване до канцлерството в Берлин, оглавявано от канцлера Ангела Меркел, пълен автобус с бежанци. Политикът е предприел тези действия като форма на протест срещу политиката на отворени врати на федералното правителство, съобщава Ройтерс.

Говорител на Петер Драйер от югоизточния град Ландсхут потвърди пред Ройтерс, че 31 бежанци са предприели 550-километрово пътуване до столицата и най-вероятно ще пристигнат в Берлин днес следобед.

Видео, качено на сайта на германския вестник Die Welt, показва германски полицаи да придружават десетки мъже и жени с багаж до автобус.

Миналата година Драйер заплаши Меркел да й изпрати мигранти заради водената от нея политика. Той е отправил предупреждение по време на телефонен разговор с канцлера през октомври 2015 година.

Ако Германия приеме 1 милион бежанци, математически това означава, че 1 800 ще дойдат в моя район. Ще ги приема и ако има повече, ще ви ги изпратя във вашия офис”, заявил политикът, цитиран от Die Welt.

Той представлява групата Freie Waehler, в която влизат политици, които нямат обща политика, но агитират по индивидуални проблеми предимно на местно ниво.