Разследването на атентата в Манчестър се разпространи до южното крайбрежие на Англия със задържането на мъж в Западен Съсекс, съобщава Press Association.

23-годишен е задържан по подозрения в тероризъм на адрес в град Шоръм бай си рано тази сутрин, съобщиха от полицията в Манчестър. Шоръм бай си е един от най-скъпите морски градове в страната.

ФБР предупредило Ми-5 през януари, че Абеди подготвя атака

ФБР предупредило Ми-5 през януари, че Абеди подготвя атака

Абеди е бил от северноафриканска клетка

Извършени са обиски на имоти на повече от 400 километра от Манчестър и Чешър.

В съобщението на полицията се съобщава, че общо 16 души са задържани във връзка с разследването, като двама души са освободени без да им се повдигат обвинения.

Общо 14 души остават в ареста.

Полицията и звеното за тероризъм също са претърсили адрес в Честър.

По-рано беше съобщено, че в Манчестър са арестувани 25-годишен мъж и 19-годишен младеж, заподозрени за участие в организирането на атентата в "Манчестър арена".

МИ5 разследва пропуските в наблюдението над атентатора от Манческтър

МИ5 разследва пропуските в наблюдението над атентатора от Манческтър

Задържаните по случая станаха 14...

Полицията продължава работата по установяване организирането на извършения от Салман Абеди атентат преди седмица, при който загинаха 22 души, включително седем деца, а повече от 100 пострадаха. Това е най-кръвопролитното нападение на британска земя от 7 юли 2005 г. в лондонското метро.

Стана ясно, че британската разузнавателна служба МИ-5 е започнала две извънредни разследвания за установяване пропуските, свързани с опасността, която е представлявал 22-годишният Абеди преди атаката.

Британски медии съобщават, че службите провеждат 500 разследвания на 3 000 заподозрени лица. Източници от службите потвърдиха пред Press Association, че около 20 000 души са "обект на интерес".