Поредно убийство на чернокож от полицаи се разследва в САЩ, предадоха световните информационни агенции. Този път става въпрос за полицията в Хюстън, щата Тексас. 

Твърди се, че мъжът е бил невъоръжен, когато е бил застрелян от униформени. Разпространено бе и видео, на което се вижда как той се разхожда по улицата, няколко пъти органите на реда настояват да "легне на земята", след което стрелят по него. Мъжът пада, полицаите му слагат белезници и след това в болницата е обявен за починал.

 

Според сестрата на убития, той не е направил нищо нередно, дори не е бягал от полицията, за да има тя основание да стреля. Вижда се, че върви нормално, заяви тя.

Жената разкрива, че брат й е бил в депесия след смъртта на децата си през 2016 година, но не е диагностициран с психическо заболяване. 

Полицаят обаче твърди, че е действал при самоотбрана, след като 34-годишният мъж се приближил към него с подозрителен предмет в ръката.

Протести в Калифорния след убийство на чернокож

Протести в Калифорния след убийство на чернокож

Полицейска проверка завърши с фатален изстрел

 

Това е пореден подобен случай за последните години. Те водят до масови протести на чернокожи в страната, които често прерастват в безредици. Афроамериканците настояват, че полицията е предубедена към тях и действа расистки.