Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че санкциите срещу Северна Корея няма да бъдат смекчени само заради среща с Пхенян, информира "Ройтерс".

Но в същото време китайска медия предупреди, че ядрена КНДР няма да бъде сплашена и разговорите са единственото решение.

Тръмп видя „възможен напредък” в преговорите с КНДР

Тръмп видя „възможен напредък” в преговорите с КНДР

Възможен напредък е постигнат в разговорите със Северна Корея

Вчера стана ясно, че Северна Корея е готова да се откаже от ядрените си оръжия, ако й бъде гарантирана сигурността.

В края на следващия месец за първи път от 2007 г. лидерите на двете държави ще проведат среща.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира, че КНДР изглежда "искрена" с очевидната си готовност да прекрати ядрените изпитания, ако започне преговори със САЩ.

КНДР обяви условието, при което се отказва от ядрените оръжия
Обновена

КНДР обяви условието, при което се отказва от ядрените оръжия

Тоталитарната държава е обещала да не използва ядрени оръжия срещу Южна Корея

Като погледнем новините или "Туитър", вярвам, че президентът Тръмп е позитивен за резултатите от визитата в Северна Корея (на представителите на Южна Корея), каза Мун на работен обяд с лидерите на политическите партии.

Мун добави, че няма планове за намаляване на санкциите срещу КНДР. Той иначе приветства готовността на КНДР за организиране на преговори за ядрените оръжия, но подчерта, че е "твърде рано да бъдем оптимисти".

Достигнахме до много критичен момент в усилията си да установим мир и ядрено разоръжаване на Корейския полуостров, обяви президентът на Южна Корея в Синия дом в Сеул.

"Вярвам, че все още е твърде рано да бъдем оптимисти, защото ние сме едва в началото", допълни той.

По думите му целта на Република Корея е ядрено разоръжаване на КНДР.

Китайският таблоид Global Times публикува материал на редакцията, в който предупреждава, че казусът за ядрените оръжия на КНДР не може да бъде разрешен без Китай, Русия и Съвета за сигурност на ООН.

"Реалността е, че Северна Корея сега има междуконтинентална балистична ракета, която може да порази цели в САЩ. Никой не може да отправя заплахи към никого. Преговорите са единственият път", подчерта изданието.

Вчера Китай насърчи Северна Корея и Южна Корея да продължат усилията за помирение.

Япония обяви, че ще продължи да оказва натиск върху Северна Корея.