Президентът на Иран Хасан Рохани вярва, че санкциите срещу страната му ще бъдат отменени, защото натискът върху Техеран няма да доведе до очаквания от "враговете" на страната резултат, информира Mehr.

Рохани направи коментара на изложба с постижения на страната по повод Деня на петролно-химическата индустрия.

САЩ ударили милиция на Иран в Сирия и Ирак

САЩ ударили милиция на Иран в Сирия и Ирак

Офанзива на Пентагона

"Ерата на санкциите и натиска върху иранския народ ще приключи, защото нашите врагове осъзнават, че не могат да ни принудят да се предадем пред тяхната кампания за "максимален натиск". Техните цели са да ни принудят да седнем на масата за преговори, където нямаме друг избор освен да приемем всичките им условия. Това е невъзможно за нашия ислямски Иран", обяви той.

Иранският лидер коментира и критиката по адрес на неуспеха на правителството да изпълни обещанията си. "Ние направихме тези обещания по време на мирен период, но ние бяхме въвлечени във война, която ние не избрахме и не започнахме", аргументира се той.

"Те започнаха тотална икономическа война срещу нас", оплака се Рохани, като има предвид санкциите на САЩ срещу Ислямската република.

Иран отряза Франция за задържаните френски учени

Иран отряза Франция за задържаните френски учени

Искането да бъдат освободени било "вмешателство"

"Те искаха да предизвикат политическа война с опита си да обединят целия свят срещу нас, но не успяха. Те също искаха да започнат "законна война" с натиск върху ООН и други международни организации, за да ни осъдят, и тук се провалиха", подчерта държавният глава.