Президентът Румен Радев поздрави сънародниците ни в Чикаго с признаването на българския език като официален в образователната система на щата Илинойс и призова българската общност да не допуска децата да забравят своя роден език.

По време на работното си посещение в САЩ президентът призова българите в Чикаго и да възпитават децата си да се завърнат в България, за да може внуците им на свой ред да имат българско самосъзнание.

В Чикаго Радев зове успели българи за помощ и привличане на инвеститори

В Чикаго Радев зове успели българи за помощ и привличане на инвеститори

България възвръща традиционните си позиции на пазарите в Близкия Изток и Централна Азия

"Мисля, че на този етап ще бъде излишно да ви агитирам да се върнете в България. Всички го искаме, но всеки решава сам кога ще бъдат удовлетворени неговите критерии за доходи, среда за бизнес, престъпност, корупция, върховенство на закона и доверие в институциите", заяви още Румен Радев и допълни, че той никога нямало да отстъпи по отношение на борбата с корупцията в България.

Според президента постигнати успехи от българите в Чикаго са красноречиво доказателство за това, че сънародниците ни могат и успяват да се успеят в силно конкурентна среда.

В Чикаго нарекоха кръстовище и улица на Алеко Константинов

В Чикаго нарекоха кръстовище и улица на Алеко Константинов

Мястото е историческо...

На свой ред сънародниците ни поставиха пред Радев редица въпроси, свързани с провеждането на референдума за въвеждането на мажоритарно гласуване в България, както и за възможностите за въвеждането на дистанционно електронно гласуване. Друг акцент беше и премахването на визовите ограничения за пътуващите до САЩ български граждани.