"Роспотребнадзор" в Русия издаде на 602 организации в Татарстан постановление за задължителна ваксинация на служители, коментира в петък заместник-началникът на отдела на "Роспотребнадзор" в Татарстан Любов Авдонина, съобщава ТАСС.

"Към днешна дата са издадени 602 заповеди на главния държавен санитарен лекар за ваксинация срещу коронавирусна инфекция".

Тя отбелязва, че подобни решения от "Роспотребнадзор" се получават от тези предприятия, където е установено огнище на коронавирус.

Covid в Русия: Калининградска област достигна 37%, а Ленинградска 35,8% ваксинация

Covid в Русия: Калининградска област достигна 37%, а Ленинградска 35,8% ваксинация

Властите разполагат допълнителни болнични легла: Нямаме други мерки освен ваксинацията

През изминалия ден в Република Татарстан са регистрирани 57 нови случая на коронавирусна инфекция, общо са заразени повече от 26 хиляди души. 

Към днешна дата 1 071 796 души са ваксинирани срещу коронавирус в региона, от които 933 654 са получили втората доза ваксинация. Общо повече от една трета от пълнолетното население е ваксинирано в региона.

Подрастващите и младите хора от 14 до 29 години, водещи социално активен начин на живот са в основната категория пациенти с коронавирусна инфекция, коментира директорът по научна работа на Централния изследователски институт по епидемиология на "Роспотребнадзор", член-кореспондент на РАН Александър Горелов.

Русия ваксинира 40 млн. руснаци и е доволна, че одобрението към ваксините нараства

Русия ваксинира 40 млн. руснаци и е доволна, че одобрението към ваксините нараства

Властите искат да ваксинират 80% до ноември, а ваксинираните ще имат повече свобода

Горелов добави, че "все още има загриженост за хората над 65 години", тъй като вариантът Делта, който е доминиращият вариант на коронавирус в момента, е "два до три пъти по-заразен от предишните".

По-рано помощникът на министъра на здравеопазването на Русия Алексей Кузнецов съобщи, че центърът Гамалея е кандидатствал за ваксина срещу коронавирус за юноши.

В съответствие с установената процедура документите ще бъдат изпратени за експертиза, въз основа на която ще се вземе решение за държавна регистрация.

Над 6 млрд. дози ваксини срещу коронавируса са поставени вече по света

Над 6 млрд. дози ваксини срещу коронавируса са поставени вече по света

Повече от половината от тях са поставени в три страни - Китай, Индия и САЩ