Председателят на комисията по външни работи на Руския съвет на федерацията Константин Косачев заяви във вторник, че би било странно да се преструва, че Русия не наблюдава междинните избори в Съединените щати, подчертавайки, че страната не се намесва.

Косачев обясни, че Русия има за цел да бъде информирана за събитията в САЩ, но подчерта, че "ние обаче не се намесваме, нито сме се намесвали досега. Сигурен съм в това по простата причина, че няма смисъл да се намесваме".

Служителят каза още, че дори Републиканската партия да получи мнозинството в Камарата на представителите на САЩ, очакването на някаква радикална промяна в политиката на Вашингтон по отношение на украинската криза "би било крайно нереалистично".

В понеделник прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер обвини Русия, че се стреми да се намеси в междинните избори, твърдейки, че Белият дом работи за разкриване и противодействие на "зловреденото влияние на Русия".

Пригожин призна за руска намеса в изборите в САЩ

Пригожин призна за руска намеса в изборите в САЩ

"Намесихме се, намесваме се и ще продължим да се намесваме. Внимателно, прецизно, хирургически и по наш собствен начин, както го умеем"