САЩ принуждават европейските държави да купуват само американски ваксини срещу коронавируса. Така се създават пречки за доставки на такива препарати от други държави, а това е недопустимо.

Германия обяви условието за производство в ЕС на руската ваксина "Спутник V"

Германия обяви условието за производство в ЕС на руската ваксина "Спутник V"

Първото условие е ЕМА да одобри ваксината

Това заяви в четвъртък в интервю за телевизионния канал Русия-24 председателят на Руската държавна Дума (Долната камара на руския парламент) Вячеслав Володин.

"Виждаме какво се случва в Европа, при което Съединените американски щати налагат само собствения си продукт, а не други, като се опитват да запазят монопола, за да печелят пари. Осъждаме това, неприемливо е да се действа по този начин. Необходимо е да се отвори пазарът и да се направи всичко, за да може всяка държава, разработила ваксина, да има възможност да я достави на друга държава. Не бива да се създават пречки тук ", каза той.

СЗО дава зелена светлина на руската ваксина "Спутник V"

СЗО дава зелена светлина на руската ваксина "Спутник V"

Тя ще се използва в извънредни ситуации

Според него европейските структури се опитват да забранят на страните, които желаят да купуват ваксини в Русия или Китай, да спасят собствения си народ.

"Кога ще получат ваксина от Съединените американски щати? По някое време ще го направят, но ще трябва да платят. В същото време производството на тези ваксини няма да стартира в тези страни. Така че вие виждате какво представлява свободата според техните стандарти и какви са подходите към ситуацията, когато става въпрос за живот и смърт ", заяви руският политик.

Припомняме, че през януари Световната здравна организация ще проведе експертни консултации относно използването на руската коронавирусна ваксина "Спутник V" в извънредни ситуации. 

В Бразилия ще произвеждат руската ваксина

В Бразилия ще произвеждат руската ваксина

Нови възможности

Русия беше първата държава в света, която регистрира ваксина за COVID-19.