Руската космическа агенция публикува координатите на Пентагона на САЩ и мястото на срещата на върха на НАТО, заявявайки, че западните сателитни оператори работят за врага на Москва - Украйна, съобщава "Ройтерс".

По думи на ръководителя на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин всички частни и държавни сателитни оператори работят изключително за "нашия враг".

Страните членки на НАТО не крият факта, че изпращат оръжия, за да помогнат на Украйна да устои на руската инвазия.

Американската частна сателитна компания Maxar, чийто клиент е и Министерството на отбраната на САЩ, няколко пъти публикува снимки, направени над Украйна и Русия още преди началото на инвазията през февруари.

Бяха разпространени сателитни изображения на струпването на руски военни сили близо до Украйна в момент, когато Москва отричаше да има каквото и да е намерение за нахлуване.

Нови снимки от Maxar - руски конвой в Белгородска област

Нови снимки от Maxar - руски конвой в Белгородска област

Прехвърлянето на резерви за предстоящата руска офанзива в Донбас продължава

Днес се открива срещата на върха на НАТО в Мадрид, на която западните страни ще обявят Русия за най-големия си враг, написа Рогозин в "Телеграм".

"Роскосмос" публикува сателитни снимки на мястото на срещата на върха и на самите командни центрове, които подкрепят украинските националисти, допълни той.

Публикувани са руски сателитни снимки на мястото на срещата на върха в Мадрид, Пентагона, Белия дом във Вашингтон, сградите на британското правителство в центъра на Лондон, германското правителство и сградата на Райхстага в Берлин, централата на НАТО в Брюксел, както и резиденцията на френския президент и други правителствени сгради в Париж.

"В същото време даваме координатите на обектите. За всеки случай", посочи Рогозин.

Въпросните координати са с напълно свободен достъп.

Руската колона, която приближаваше Киев, се е разпръснала, показват спътникови снимки

Руската колона, която приближаваше Киев, се е разпръснала, показват спътникови снимки

Техника, разпиляна в горски местности…