Руските подразделения за противовъздушна отбрана свалиха военно-транспортен самолет, превозващ западно оръжие, до Одеса, коментира говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

"Близо до Одеса руските сили за противовъздушна отбрана свалиха украински военно-транспортен самолет, който доставяше голяма пратка оръжие, доставено на Украйна от Запада", каза той.

Освен това, според Конашенков, оперативната и тактическата авиация е унищожила 67 района на концентрация на украински военен персонал и техника през последните 24 часа.

Руските ракетни войски са поразили 317 военни обекта, включително 274 крепости и райони за концентрация на жива сила на противника, 24 командни пункта и две полеви горивни съоръжения на украинските войски. Два украински дрона са свалени пред Лозовая и Веселая.

Според него оперативно-тактическата авиация е унищожила в районите на Кривая Лука и Красноармейск има два осветителни и насочващи локатора С-300, а в района на Северодонецк - една система за противовъздушна отбрана Оса АКМ, шест склада с ракетно и артилерийско оръжие и гориво.

Конашенков добави, че оперативно-тактическата авиация е ударила и 40 района на концентрация на украинска военна техника и личен състав в населените места Колодези, Торское, Кременная, Красни Лиман, Ямполовка и Новоселовка.

По думите му през нощта руската авиация е ударила четири струпвания жива сила и техника, както и колона с техника. Той добави, че в същото време са унищожени "повече от 50 украински военнослужещи", 14 бронирани машини, седем бойни машини на пехотата и бронетранспортьори.

Русия удря големите градове на Украйна преди пълномащабно руско нападение на изток

Русия удря големите градове на Украйна преди пълномащабно руско нападение на изток

Лвов в Западна Украйна съобщава за удари от руски самолети Су-35 от съседна Беларус