Разработената в Русия ваксина срещу ебола показва на този етап добри резултати на пострегистрационните изследвания. Разработва се усъвършенстван препарат на ваксината, която има всички шансове да стане необходима за чужбина за това, че е достъпна и удобна за съхранение, съобщи зам.-министърът на здравеопазването на Русия Сергей Краев, цитиран от РИА Новости. 

Ебола в ДР Конго принуди Руанда да затвори границата

Ебола в ДР Конго принуди Руанда да затвори границата

Според СЗО по 12 нови случая са регистрирани на ден в Демократична република Конго

Той напомни, че Русия е една от първите, регистрирали лекарствен препарат срещу Ебола, който премина всички стадии на изследванията и съответсва на всички критерии на качество, безопасност и ефективност.

"Ние приключихме тази година двегодишно след регистрационно изследване на ваксината в Гвинея. Сега завършваме обработката на материала с резултатите на изследванията. Ваксината се оказа много добра. Тя, преди всичко, има добра поносимост и отсъствие на странични ефекти. Основното, обективно доказано, е че имунитетът запазва над година много високо ниво, достатъчно за защита от възбудителя", съобщи Краев в Брюксел, където участва в "Глобалната среща на върха по ваксините". 

СЗО бие тревога: Ебола е заплаха за здравето в международен план

СЗО бие тревога: Ебола е заплаха за здравето в международен план

Заразен е пренесъл вируса в град с два милиона души в Демократична република Конго