Русия ще затвори границата си с Полша и Норвегия за чужденци, за да ограничи разпространението на новия коронавирус, съобщи руският премиер Михаил Мишустин, цитиран от "Дейли телеграф".

Забраната ще влезе в сила от тази нощ и ще се прилага за всички чужденци, които пътуват по професионални и лични причини, включително и при туризъм или образование, уточни министър-председателят.

Коронавирусът взе още 97 жертви в Иран

Коронавирусът взе още 97 жертви в Иран

Общо починалите в страната са 611, а потвърдените случаи достигнаха 12,729

Той добави, че ограниченията няма да се отнасят за гражданите на Беларус, членовете на официални делегации и гражданите на Русия.

По последни данни в Русия има 45 случая на коронавирус, няма починали хора от вируса.

В петък Москва обяви, че ще намали полетите до и от ЕС. Русия вече затвори границата си с Китай и ограничи пристигащите от Иран и Южна Корея.

Новородено бебе е с коронавирус в Лондон

Новородено бебе е с коронавирус в Лондон

Бебето на майката, която е била откарана в болница в Северен Лондон дни преди раждането със симптоми на пневмония, също е носител на вируса

По последни данни на Световната здравна организация по света има 142 320 потвърдени случая, а починалите са 5388. Регистрирани са случаи в 129 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват 145 377 случая и 5429 починали.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".