Маските за лице ще бъдат задължителни в обществения транспорт в Испания от понеделник, докато страната постепенно облекчава стриктните си мерки срещу коронавирус, предаде АП.

Педро Санчес, испанският премиер, заяви, че за целта шест милиона маски за лице ще бъдат разпределени в транспортните центрове, още седем милиона от местните власти и още 1,5 милиона чрез социални институции.

По думите му, връщането към нормалния живот ще стане бавно и стъпките, които се правят към него, са малки, но важни. Да не се отпускаме, ако не искаме втора вълна, предупреди той.

Възрастните испанци вече могат да спортуват на открито за първи път от 2 месеца, като с това се продължи процесът на премахване на ограниченията, който започна възможността децата под 14 години да излизат на разходки от миналата седмица.

Над 25 000 са вече жертвите на коронавируса в Испания

Над 25 000 са вече жертвите на коронавируса в Испания

276 нови смъртни случая през последното денонощие

Над 25 000 са вече жертвите на коронавируса в Испания.

За последните 24 часа общият брой на смъртните случаи е 276. Това е третото поредно денонощие, през което са починали по-малко от 300 души.

По данни на испанското здравно министерство общият брой на заразените с Covid-19 в страната вече е 216 582 души, като през последния ден са регистрирани 1147 нови случая.