Американски съд потвърди решението на Федералната комисия по комуникации (ФКК) за отмяна на интернет неутралността, но постанови, че комисията не може да блокира правила на щатско ниво, съобщава The Hill.

Апелативният съд във Вашингтон позволи на комисията да приложи решението си от 2017 г. за отмяна на интернет неутралността, но отхвърли положение, което блокира щатите сами да налагат правила за интернет неутралност.

Калифорния върна интернет неутралността, правосъдното министерство заведе дело

Калифорния върна интернет неутралността, правосъдното министерство заведе дело

Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело срещу щата Калифорния

Съдът нареди на ФКК да промени заповедта за отмяната, за да се вземат под внимание и други проблеми като последствията върху обществената безопасност.

В средата на декември 2017 г. Федералната комисия за комуникации гласува за отмяна на принципа за равен достъп до интернет за всички в САЩ. Трима републиканци срещу двама демократи гласуваха за отмяна на правилата от ерата на президента Барак Обама, които забраняват на доставчиците на интернет изкуствено да блокират или намаляват интернет трафика, както и да искат да се плаща за по-бърз интернет.

Отмяната на интернет неутралността в САЩ вече е факт

Отмяната на интернет неутралността в САЩ вече е факт

В средата на декември 2017 г. Федералната комисия по комуникации гласува за отмяна на принципа за равен достъп

Отменената интернет неутралност, влязло в сила през миналата година, е голяма победа за републиканците и телекомуникационния сектор, но въпреки съдебната победа днес, щатите могат да приемат отделни закони, които могат да засегнат интернет доставчиците.

Щати и организации се обърнаха към съда в опит да блокират новите правила, които са своеобразна победа за интернет доставчици като AT&T Inc и Comcast Corp, но са отхвърляни от интернет компании като Facebook Inc и Alphabet Inc.

Край на интернет неутралността в САЩ от 11 юни

Край на интернет неутралността в САЩ от 11 юни

Новите правила ще влязат след 30 дни