Лоши новини за собствениците на социалната мрежа Parler.

По-рано през януари беше принудена да остане офлайн заради това, че не контролира правилно съдържанието, защото призовава към насилие, а след това поне 6 компании отказаха сътрудничество.

Федерален съдия отхвърли дело от компанията, настояващо Amazon да възстанови хостинг услугите след прекъсване на връзките след размириците в Капитолия в САЩ. Американският окръжен съдия Барбара Ротстийн застана на страната на Amazon в спора.

Тръмпистката социална мрежа Parler е офлайн

Тръмпистката социална мрежа Parler е офлайн

"Те НЯМА да спечелят! Ние сме последната надежда на света..."

Тя заяви, че е компанията е в правото си да преустанови хостинг услугите.

В същото време, комисия в Камарата на представителите поиска от ФБР да се проведе разследване на платформата заради ролята ѝ в бунтовете на 6 януари. Става въпрос за Комисията за контрол и реформи. До ръководителя на ФБР Кристофър Рей е било изпратено писмо от конгресмени-депутати с това искане.

Припомняме, че популярността на сайта нарасна през последните седмици, излизайки на първо място сред приложенията, изтеглени от магазина за приложения на Apple, след като много по-голямата социална мрежа "Туитър" блокира американския президент Доналд Тръмп от платформата си заради ролята му в подстрекаването към щурмуване на сградата на Конгреса на САЩ (Капитолия) през миналата седмица.

Не е известно Тръмп да има профил в Parler.