Изтекли са личните данни само на 200 клиенти с кредитни карти уверяват от руската Сбербанк в публикация в социалната мрежа Фейсбук.

"В интернет наистина са попаднали техническите данни на изтекли записи на кредитни карти. Към момента има потвърждение за изтичането на записи по кредитните карти на 200 клиента. Информация за възможно по-широк мащаб на изтичане на лични данни се проверява сега от службата за безопасност и на този момент не е потвърдена", информират от банката. 

Парите по кредитните карти на всички наши клиенти, включително и на тези, чиито данни са попаднали в мрежата, са в безопасност. Отчетените записи по кредитните карти не позволяват на мошениците да откраднат каквото и да е повече: там няма CVV-кодови карти, влизания и пароли от интернет-банка. Освен това, системите за борба с измамите на банката предотвратяват редовно измамни сделки, уверяват от банката.

Провеждаме вътрешно разследване. Основната версия е - престъпно действие на един от немногото сътрудници с права на администратор. Поднасяме своите извинения за тази ситуация и ще информираме за процеса на разследването, се казва в съобщението от Сбербанк.

Припомняме, вчера руски медии написаха, че данните на 60 млн. руснаци са изтекли на черния пазар. 

Данните на 60 млн. руснаци изтекоха на черния пазар

Данните на 60 млн. руснаци изтекоха на черния пазар

Отмъкнати са показатели и на закрити кредитни карти