Самоубийствен атентат е извършен на улица, водеща към международното летище в афганистанската столица Кабул, съобщиха официални лица, цитирани от „Франс прес”.

Това е последното нападение от вълната атаки в столицата през последните седмици.

Все още никой не е поел отговорност за бомбеното нападение.

Атентатор, придвижващ се пеша, детонира жилетка с експлозиви...до летището в Кабул. Няма към момента информация за жертви, каза говорител на вътрешното министерство пред медията.

Говорителят добави, че цел на нападението е бил конвой с чуждестранни войски, преминаващ през района, но говорител на полицията каза, че не е запознат с такава информация.

Обаче от полицията в Афганистан уточниха по-късно, че нападателят е имал експлозиви в автомобил и жилетка с взривни вещества, които е детонирал при спиране на контролен пункт.

На 31 декември талибаните атакуваха френски ресторант с кола бомба в Кабул. Двама души загинаха, а 15 пострадаха. Заведението е посещавано често от чужденци.

Миналият понеделник атентатор атакува с кола бомба конвой на НАТО до летището в афганистанската столица. Най-малко един човек загина.

За 11 януари е запланувана среща между представители на Афганистан, Пакистан, САЩ и Китай. Те трябва да съгласуват „пътна карта” за мир в афганистанската държава.