Граничната полиция на Сърбия няма да се изтегли от района на границата с България, докато не бъде открит и задържан и последният контрабандист. Това заяви сръбският вътрешен министър Братислав Гашич, цитиран от Нова телевизия.

Той посети полицейските служители в Пирот и Регионалния център на граничната полиция, отговорен за границата със страната ни.

По думи на Гашич 95% от мигрантите влизат в Сърбия от България и Северна Македония.

Той увери, че служителите на сръбското МВР ще предприемат всички мерки и действия за предотвратяване на преминаването на нелегални мигранти.

Сърбия задържа 4500 мигранти за 2 седмици

Сърбия задържа 4500 мигранти за 2 седмици

Акциите са част от общонационална операция след престрелка, при която загинаха трима мигранти

Гашич се срещна и с командира на жандармерията Саша Косович, след което заяви, че полицията в този район работи усилено и полага максимални усилия, точно както в северната част на страната, за да запази безопасността на всички граждани предвид увеличения приток на нелегални мигранти.

Сръбската полиция има нулева толерантност към всякакъв вид престъпления и ще бъде упорита и решителна, категоричен бе министърът.

По данни на властите в Пирот през октомври са задържани 12 трафиканти, а влизането на 1154 мигранти в страната е било предотвратено.

Сръбската полиция засилва патрулите на границата с Унгария

Сръбската полиция засилва патрулите на границата с Унгария

Докато стотици мигранти на ден се опитват да стигнат до Европейския съюз