Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън не отрече, че американската администрация обмисля военна възможност като част от текущия преглед на политиката към КНДР. Държавният департамент публикува в сряда текста на интервюто на ръководителя на американската дипломация пред японския телевизионен канал TV Asahi и цитиран от ТАСС. 

Относно военен вариант срещу Пхенян, Блинкън коментира, че "това, което ще разгледаме и разглеждаме в този преглед, е анализ на различните възможности за натиск, както и различните възможности за дипломатически усилия и нека видим какво можем да направим. Искаме да сме сигурни, че ще завършим това процес, ще споделим своите констатации и заключения с най-близките си партньори в Япония и Южна Корея и след това ще работим по това заедно".

Той каза, че в процеса на ревизия участват неправителствени експерти, бивши високопоставени служители, както и представители от Република Корея и Япония. Блинкън подчертава, че "ревизията е в разгара си" и изрази надежда, че "ще бъде завършена през следващите седмици".

Белият дом обяви през януари, че настоящата администрация на САЩ, начело с президента Джо Байдън, ще подготви нова стратегия към КНДР и ще продължи курс, включително към сдържане на Пхенян.

САЩ потвърдиха ангажимента си да защитят Република Корея при конфликт с КНДР и Китай

САЩ потвърдиха ангажимента си да защитят Република Корея при конфликт с КНДР и Китай

Севернокорейска медия разкри пропаганден плакат с чук, който смачква алианса между Корея и САЩ