САЩ предупредиха гражданите си в афганистанската столица Кабул за „непосредствена заплаха за нападение” през следващите два дни, цитирани от „Франс прес”.

Посолството на САЩ в Кабул призова за изключителна внимателност и бдителност през следващите дни заради „нараснала заплаха”, но не разкри подробности за потенциални цели или методи на планираната атака.

„Американското посолство в Кабул получи надеждна информация за предстояща атака в Кабул...в рамките на следващите 48 часа”, отбелязва дипломатическата мисия в съобщение на страницата си.

„Ситуацията със сигурността в Афганистан е изключително нестабилна и заплахата за всички американски граждани в Афганистан остава критична”, добавиха от посолството.

Посолството често предупреждава за нападения, но последното е на фона на евентуална среща на лидерите на Афганистан и Пакистан в кулоарите на световната конференция за климата в Париж.

Срещата между пакистанския премиер Наваз Шариф и афганистанския държавен глава Ашраф Гани може да бъде първа стъпка към възобновяване на мирните преговори с талибаните, които се водеха с посредничеството на Исламабад.