Посолството на САЩ в Москва призова американските граждани спешно да напуснат Русия, докато има възможност за това, съобщава ТАСС

"Гражданите на САЩ не трябва да пътуват до Русия, а тези, които пребивават в Русия или пътуват дотам, трябва незабавно да напуснат страната, докато остават ограничени възможности за търговско пътуване", препоръчват от американската дипломатическа мисия.

Предупреждава се, че "Русия може да откаже да признае двойното гражданство на гражданите на САЩ, да откаже на тези лица достъп до консулска помощ от САЩ, да им забрани да напускат Русия и да ги призове на военна служба".

От МВнР съветват българите да напуснат Русия и да се въздържат от пътуване до там

От МВнР съветват българите да напуснат Русия и да се въздържат от пътуване до там

При нужда да звънят +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Посолството допълва, че вариантите за търговски полети са изключително ограничени в момента и често няма възможност да се купи билет в кратък срок преди пътуването.

"Сухопътните маршрути с кола и автобус все още са отворени. Ако искате да напуснете Русия, трябва да направите това възможно най-скоро", призовават от дипломатическата мисия.

Вчера България и Полша също препоръчаха на своите граждани да обмислят възможността незабавно да напуснат Русия и ги призоваха да се въздържат от пътувания до страната.