Случаите на коронавирус сред децата са "изключително високи и се увеличават", според доклад на Американската академия по педиатрия и Асоциацията на детските болници, съобщава USnews.

Седмичният брой на случаите на коронавирус сред децата се е увеличил с 50% от началото на декември, достигайки близо 200 000 педиатрични случая, съобщени миналата седмица, според доклада.

Над 7,5 милиона деца - или приблизително 1 от 10 деца - са имали коронавирус от началото на пандемията. Миналата седмица е 20-ата поредна седмица, в която броят на случаите на коронавирус при деца е над 100 000.

Експертите очакваха случаите на коронавирус сред децата да се увеличат след празниците и през зимните месеци. Тъй като процентът на педиатричната ваксинация драстично се забавя и Омикрон нараства в САЩ, мнозина са загрижени за това как ще изглежда близкото бъдеще.

Ню Йорк разширява мандатите за Covid ваксини за деца на възраст 5-11 години

Ню Йорк разширява мандатите за Covid ваксини за деца на възраст 5-11 години

От 14 декември да покажат доказателство за поне една доза, за да участват в дейности на закрито

Здравните служители на щата Ню Йорк заявиха в понеделник, че броят на хоспитализираните деца с COVID-19 в Ню Йорк се е увеличил почти четири пъти този месец.

През седмицата, започваща от 5 декември, болниците в Ню Йорк приеха 22 деца. Но до петдневния период, започващ на 19 декември, тази цифра нарасна до 109, според комисаря по здравеопазването на щата Ню Йорк Мери Басет.

Министерството на здравеопазването на щата Ню Йорк предупреди миналата седмица за сериозно увеличение на новите болнични приеми на деца.

"Ние предупреждаваме нюйоркчани за това неотдавнашно рязко увеличение на педиатричните приеми на COVID-19, така че педиатрите, родителите и настойниците да могат да предприемат спешни действия за защита на нашите най-малки нюйоркчани. Трябва да използваме всички налични безопасни и ефективни стратегии за контрол на инфекциите, превенция и смекчаване", каза Басет в изявление.

Влизат в сила изискванията за ваксина в Ню Йорк

Влизат в сила изискванията за ваксина в Ню Йорк

Задължителна ваксина за частния сектор, ваксините вече са задължителни за държавните служители