Здравословното състояние на президента на Венецуела Уго Чавес е влошено заради новите усложнения след операцията, на която беше подложен, предадоха информационните агенции.

Чавес е на лечение в кубинската столица Хавана, където му беше опериран за четвърти път от онкологично заболяване в коремната област.

„Състоянието на президента Чавес остава нестабилно заради очакваните усложнения след операцията, които носят риск за здравето му." - заяви вицепрезидентът Николас Мадуро, който посети държавния глава в Хавана. .

Във Венецуела през последните дни усилено се обсъжда церемонията по инагорацията на Чавес, която е насрочена за 10 януари. Според експертите, той няма да може да се възстанови дотогава, за да се завърне в страната. Възможно е церемонията да бъде отложена или да се проведе в посолството на Венецуела в Хавана.

Властите в Каракас съобщиха, че са отменили новогодишния концерт заради влошеното състояние на президента. Те призоваха жителите на столицата да се молят за здравето на Чавес.