Сепаратисткият командир Александър Ходаковски от окупираните територии в Източна Украйна призова Русия да изпрати 30 хиляди военни като подкрепление за сепаратистите в Донецкия регион, съобщи VoA. Ходаковски се надява също Москва да достави още оръжейни системи "Град" и "Ураган" на сепаратистките сили.

Според Ходаковски, без намесата на Русия сепаратистите ще претърпят поражение при евентуално настъпление на украинската армия.

Той е бивш политически лидер на самопровъзгласилата се "Донецка народна република", а към момента е водач на военно подразделение.

Засега от Москва няма официален коментар на призива на Ходаковски, но още в края на миналага година се появи информация, че в Русия се набират групи наемници за "боен опит" за "командировка в Донбас". Самото отцепване на територии от Донецка и Луганска област беше осъществено с участието на руски военни и доставени от руски оръжия. Официално Кремъл отрича това, но украинските власти от своя страна представяха нееднократно доказателства, включително лични документи на руски войници, пленени в Донбас.

Плененият в Донбас руснак призна, че е действащ военен

Плененият в Донбас руснак призна, че е действащ военен

Зачислен е в Новочеркаск с договор от март 2017 г...