Властите на Северна Корея планират да изпратят до 10 000 работници в Русия от началото на март. Източник от Пхенян наскоро е заяви пред Daily NK, че севернокорейските власти са завършили подбора на работниците в края на януари и че работниците са получили визи за напускане на страната. Daily NK не успява да разкрие точно колко души са избрани да се отправят към Русия, но според източника на изданието броят им е до 10 000 души.

Повечето от избраните идват от Пхенян, следвани от хора от провинциите Пхьонан и Хамгьон. Според източника властите на Северна Корея са взели умишлено решение да не изпращат хора от провинция Чаганг, която има много фабрики, свързани с военни дейности. Daily NK съобщава през януари, че веднага след края на Осмия партиен конгрес севернокорейските власти започват да набират голям брой хора, за да работят в Русия.

Ким критикува кабинета за липсата на стратегия за петилетката

Ким критикува кабинета за липсата на стратегия за петилетката

Новият петгодишен план не се изпълнявал

Според източника изпратените в Русия ще останат в страната до три години. Голям брой работници работят в тази сграда в строеж в Усурийск, Русия. Работниците ще се занимават с дърводелство, строителство или други видове работа. Онези, които са кандидатствали за заминаване в чужбина, са имали възможност да избират вид работа. Строителните дейности в Русия се считат за най-трудните и най-ниско платените, което означава, че повечето хора ги избягват. "Имаше много раздадени подкупи, докато хората се опитваха да си намерят вида работа, която искаха", каза източникът на Daily NK. "Хората, които са кандидатствали за разни дейности, са плащали подкупи до 2000 USD, докато кандидатите за строителни работи са плащали подкупи от 1300 USD." Сумата, която хората плащат за подкуп, се различава в зависимост от региона.

Партийният конгрес разкри натиска върху КНДР

Партийният конгрес разкри натиска върху КНДР

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун многократно се извини за допуснатите грешки