Ръководството на Северна Корея призова за по-строги и задълбочени действия, за да гарантира безопасността на своите граждани от бързо разпространяващата се коронавирусна пандемия.

Това е станало на заседание на политическото бюро на централния комитет на управляващата партия, което бе председателствано от нейния лидер Ким Чен Ун, съобщават държавните медии в неделя.

Корейската централна информационна агенция заяви, че широко разпространеният вирус създава пречки за усилията на страната в икономическото му изграждане, въпреки че добави, че страната поддържа много стабилна антиепидемична ситуация благодарение.

500 остават под карантина в Северна Корея

500 остават под карантина в Северна Корея

Все още Пхенян твърди, че няма потвърдени случаи

Припомняме, че официално Пхенян няма регистрирани случаи и над 500 души в карантина.

Снимките, публикувани от държавните медии на Север, показват, че никой от членовете на комисията, които са присъствали на срещата, включително Ким Чен Ун, не е носил маски, нито е седял необичайно далеч от другите.

Властите в Северна Корея тайно са поискали международна помощ за увеличаване на капацитета си за провеждане на тестове за коронавирус, съобщи в края на март "Файненшъл таймс".

Британското издание посочи, че пандемията застрашава сериозно крехката здравна система в страната.

Пхенян по-рано съобщи за получено от САЩ писмо с предложение за помощ.