Телата на шестима мъже са били открити да висят от три различни моста в район в Мексико, популярен сред чуждестранните туристи, съобщиха местните власти.

От полицията уточниха, че телата са били открити в сряда над натоварени магистрали в щата Долна Калифорния.

По две тела е имало на всяко от местата. Самоличността на жертвите все още не е разкрита.

Подобно насилие, което някога беше рядкост в най-известните туристическите дестинации на Мексико, нараства през последните години.

Телата са били открити в района на курорта Лос Кобос по пътни артерии, водещи към международните летище в Ла Пас, Сан Хос дел Кабо и Кабо Сан Лукас, уточниха от местната прокуратура.

Губернаторът на щата Долна Калифорния Карлос Мендоса Дейвис заяви, че тече разследване по случая.

"Осъждам тези действия и всякакви изблици на насилие", написа той в "Туитър", добавяйки: "Днес повече от всякога (Долна Калифорния) трябва да бъде обединена, за да преодолее това положение, което буди съжаление."

Между януари и октомври повече от 400 души са били убити при насилие в района, уточнява "Франс прес".

Въпреки че наркокартелите в Мексико преди са окачвали телата на техните жертви на публични места, за да сплашват вражеските си банди, откриването на шест тела над основни пътища в Лос Кабос е необичайно.

През август въоръжени убиха трима души и раниха други двама на популярен плаж в щата Долна Калифорния при инцидент, за който се смяташе, че е подтикнат от арестуването на водещите главатари на наркокартел.

Повече от 200 хил. души са били убити или са изчезнали, след като правителството на Мексико обяви война срещу организираната престъпност през декември 2006 г.

Военната офанзива доведе до ликвидирането на някои наркобанди, разделяния в други и появата на нови престъпни групи.