Доходите на националиста Владимир Жириновски - депутат от руската Дума, са нараснали 15 пъти през последната година, предаде Би Би Си.

Припомняме, Жириновски е водач на групата на Либерал-демократическата партия, но стана известен с крайни прояви на шовинизъм, контрастиращи с названието на партията му. По думите му, българите трябва да лазят в краката на Русия, а в Европа "да пукнат".

Жириновски предложи на Полша подялба на Украйна

Жириновски предложи на Полша подялба на Украйна

Полша определи предложението за организиране на референдуми в 5 украински области като "странно" и отказа. Подобни предложения бяха отправени и към Унгария и Румъния за 2 други области. Не за първи път Жириновски предлага

Според официалната му декларация, той е заработил 79.1 милиона рубли (1.4 милиона долара). Доходът му от предходната година е 5.3 милиона рубли.

Асистентът на Жириновски заяви пред Би Би Си, че нарастването на доходите на националиста идва от продажба на недвижими имоти, без да уточни за какви имоти става дума.

Според официалните данни от декларациите на депутатите, най-богатият парламентарист е Андрей Палкин от партията на Владимир Путин "Единна Русия", въпреки че доходите му са намалели двойно. Доходите му за 2016 г. възлизат на повече от 678.4 милиона рубли (11.9 милиона долара).

Най-беден в Думата е бившият професионален боксьор Дмитрий Пирог, също от "Единна Русия", с официален доход от 147 хиляди рубли (2500 долара).