Маневрите "Восток-2018" са сигнал за САЩ, пише германското списание "Шпигел". То отбелязва, че руските маневри "Восток-2018", които започнаха във вторник, са сигнал преди всичко за Съединените щати. Това се посочва в статия, публикувана на интернет страницата на изданието.

НАТО: Русия се подготвя за голям конфликт

НАТО: Русия се подготвя за голям конфликт

В Русия започнаха най-големите военни учения в съвременната история

Търговският конфликт между САЩ и Китай и санкциите, наложени от Запада срещу Русия, доведоха до по-голямо сближаване на Москва и Пекин. "Шпигел" не пропуска да припомни, че Путин и Си Дзинпин се срещат за трети път тази година. "Това показва добра фаза на отношенията между съседните страни, които дълго време бяха изпълнени с враждебност", пише сп. "Шпигел".

Путин: Отношенията в отбраната между Русия и Китай са основани на доверие

Путин: Отношенията в отбраната между Русия и Китай са основани на доверие

Докато Русия и Китай провеждат съвместни военни учения

От 11 до 17 септември под ръководството на министъра на отбраната генерал Сергей Шойгу на територията на руския Далечен Изток, както и в прилежащите части на Тихия океан се провеждат мащабни учения "Восток-2018". В маневрите участват около 300 000 души, хиляда самолета, хеликоптери и безпилотни летателни апарати, танкове, бронетранспортьори и други превозни средства, и до 80 кораба.