Сирийската армия с поддръжката на народното опълчение е взела контрола над град Ар-Рабия, провинция Латакия в северната част на страната. Това съобщава сирийската национална агенция SANA, която се позовава на военен източник.

"Отрядите на армията с помощта на народното опълчение взеха контрола над Ар-Рабия и селото Ар-Рауда след като ликвидираха терористите и унищожиха техните оръжия, заявява източник на агенцията, цитирана от агенция Новости.

От март 2011 година Сирия се намира в гражданска война, като правителствените войски се намират в постоянен конфликт освен с умерената опозиция и с въоръжените формирования на терористични организации като „Ислямска държава” и „Джбхет ан-Нусра”.

Терористите от „Ислямска държава” (ДАЕШ) за последните ти години успяха да завладеят значителни територии от Ирак и Сирия. По различни оценки „територията”, която е под контрола на ДАЕШ достига до 90 хиляди квадратни километра, а според различни разузнавания армията, която ръководи е между 50 и 200 хиляди бойци.