Полицията на Хамбург обискира сградата на районната администрация в Хамбург-Норд и офиса на компания, организирала концерт на Rolling Stones в германския град през септември, предаде Би Би Си.

Причина за обиските е това, че на местните чиновници са били раздадени билети за 10 хиляди евро.

Съобщава се, че след като местният съвет е одобрил провеждането на концерта, около 100 служители са получили билети безплатно.

В интервю за "Der Spiegel" представители на местните власти определиха подобно раздаване на билети като стандартна практика.

В Германия на чиновниците е забранено да приемат подаръци.

"Der Spiegel" съобщава, че присъствието на голям брой чиновници на концерта е предизвикало вълна от критики.

Концертът събра 80-хилядна публика. Местните медии писаха, че някои от феновете са платили по 800 евро за билети на черния пазар.

Следователи са проучили съдържанието на компютрите на местната администрация и са обискирали офиса на компанията FKP Scorpio след анонимна жалба, уточнява "Die Welt".

Шефът на районната администрация Харалд Рьослер заяви, че билети са раздавани на местни политици, чиновници и на техни близки.

По думите му, служителите на администрацията са положили безвъзмездно извънреден труд, за да организират концерта.

От компанията FKP Scorpioсо заявиха, че предположенията, че раздаването на билетите е повлияло на самото провеждане на концерта, са несъстоятелни.