Една от уликите при разследването на покушението срещу бившия двоен агент Сергей Скрипал е букет цветя, който той и дъщеря му Юлия са занесли на гроба на съпругата му, съобщава "Daily Mail" с позоваване на полицейски източници.

Букетът се изследва за наличие на токсични вещества. Припомняме, по-рано в пицария, където са обядвали Скрипал и дъщеря му, бяха намерени следи от нервно-паралитичното вещество, с което са били отровени. Вече са събрани повече от 200 улики, а разследването разполага с над 240 свидетели по случая.

240 свидетели по отравянето на Сергей Скрипал, открити са важни улики

240 свидетели по отравянето на Сергей Скрипал, открити са важни улики

В пицария са намерени следи от отровата…

Според информация на Би Би Си, все повече улики водят към руска следа в покушението, въпреки че Москав отрича участието си.

По данни на "Daily Mail", Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са посетили гроба на съпругата му часове преди да изгубят съзнание в търговски център в Солсбъри.
Полицията веднага отцепи района около гроба на жената, която е починала през 2012 г.

По-рано беше съобщено, че отровата е попаднала в организма на жертвите няколко часа преди действието й да се прояви.

На 9 март в. "Financial Times" писа, че след като е напуснал Русия Скрипал е продължил да консултира западни спецслужби по отношение на възможностите на руското разузнаване да извършва различни операции и именно това може да е станало причина Москва да организира нападението срещу него.

Лондон вече съобщи, че обсъди случая с партньорите от НАТО.
Същевременно Великобритания обяви, че смята да бойкотира световното първенство по футбол в Русия заради покушението срещу бившия агент.

Великобритания сезира НАТО за отравянето на Сергей Скрипал

Великобритания сезира НАТО за отравянето на Сергей Скрипал

Лондон ще задейства "всички ресурси"...

Бившият полковник от руското разузнаване Сергей Скрипал през 2006 г. беше осъден за шпионаж в полза на Великобритания, а през 2010 г. помилван, след което му беше позволено да напусне Русия в замяна на 10 руски агенти, разобличени в САЩ.
Той замина за Великобритания заедно с дъщеря си Юлия сина си и съпругата си, която две години по-късно почина от рак.

През 2016 г. Юлия е направила опит да се върне в Русия, но не е успяла да се установи там.