Континенталната част на Китай е потвърдила 30 нови случая на заразени с коронавирус в събота в сравнение с 19 ден по-рано. Внесените от чужбина случаи, както и предадените в страната, са се увеличили, съобщава "Ройтерс".

Китай замлъкна за три минути в памет на "мъчениците" на коронавируса

Китай замлъкна за три минути в памет на "мъчениците" на коронавируса

Днес в страната е обявен национален траур.

Потвърдени са нови 47 души с коронавирус, но без симптоми. Така наречените "внесени" случаи и пациентите без симптоми, които са заразени и предават вируса на други хора, но нямат симптоматика, са основната тревога на Китай през последните седмици.

В съобщение Националната здравна комисия обяви, че 25 случая са хора, които са влезли в страната от чужбина. За сравнение ден по-рано бяха съобщени 18 подобни случая.

Общо в Китай са потвърдени 81 669 случая, а починалите се увеличиха с трима до 3329.

В събота китайците почетоха жертвите на коронавируса с триминутно мълчание.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1 млн. потвърдени случая, а починалите са повече от 57 000. Регистрирани са случаи в 207 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,2 млн. случая и над 64 000 починали в 181 държави, възстановили са се повече от 246 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".