Мич Макконъл, най-висшият републиканец в Сената на САЩ, засили натиска върху конгресмена от Джорджия Марджъри Тейлър Грийн. Той заяви, че тя лансира "смахнати лъжи и конспиративни теории", които са "рак за Републиканската партия", пише "Гардиън".

В съобщението до The Hill Макконъл не посочва лично Грийн. Но намеква, че атаката е насочена към новия член на Конгреса, който е ревностен поддръжник на Доналд Тръмп.

Грийн подкрепя конспиративната теория QAnon и други крайни позиции, които разтърсиха републиканските законодатели и Конгреса.

"Някой, който твърди, че Пентагонът не е бил удрян от самолет на 9/11, че ужасяващите масови стрелби в училища са нагласени и че Клинтънови са свалили самолета на Джон Кенеди-младши, не живее в реалността", отбеляза Макконъл.

Грийн незабавно отговори на топ републиканеца в "Туитър". "Истинският рак за Републиканската партия са слабите републиканци, които знаят само как да губят елегантно", подчерта тя.

В последните седмици има дебат какво да се прави с Грийн. Демократични лидери в Камарата на представителите намекнаха, че са готови да я изгонят от няколко конгресни комисии, ако Кевин Маккарти, лидер на малцинството в долната камара, не го направи първи.