Швейцарски гражданин призна, че в продължение на години е насилвал сексуално деца и хора с увреждания в интернати и сиропиталища, където работи като социален работник. Според данните на прокурорите в продължение на 30 години той е насилил 114 души, съобщава БиБиСи.

През това време 54-годишният швейцарец е работил в девет институции от социалната сфера - повечето от тях се намират близо до Берн.

Разследването по случая е започнато след получен сигнал от две негови предполагаеми жертви.

От полицията заявиха, че като доказателства за престъпленията разполагат със снимки и клипове на издевателствата.

Спецчастите в Швейцария недоумяват как подобен мащабен тормоз може да остане незабелязан в продължение на толкова години.

През 2003 г. мъжът е разследван по подозрения за развратни действия, но заради противоречиви показания на свидетели делото е прекратено. Сега случаят ще бъде повторно разгледан.

Според швейцарската информационна агенция ATS през 2003 година оплакване е подало 13-годиншно момиче - инвалид.

Заподозреният е роден в Берн. Той е арестуван през април миналата година, след двама младежи с увреждания, живеещи в пансион близо до Берн, се оплакали на родителите си, че са насилвани от мъжа.

Според представители на швейцарските власти на социалния работник не е възпрепятствал и дори активното сътрудничил на разследването.

Според ATS по-голямата част от жертвите са млади мъже, които имат физически или умствени увреждания, но сред тях са няколко жени. Най-малката жертва на педофила е 1-годишно момиченце.