"Социализъм или Брекзит? Това е като Хамлет дилема на вота във Великобритания", пише италианският всекидневник "Република", цитиран от "Гардиън". 

В материал на редакцията италианският вестник отбелязва, че това са третите избори за последните четири години.

Елмо от „Улица Сезам” се опита да се доближи до Корбин

Елмо от „Улица Сезам” се опита да се доближи до Корбин

Докато жената в костюма спореше с полицията и охраната

Днес разделената Великобритания е принудена да избира между Борис Джонсън, ако искат да избегнат социализъм и Джереми Корбин, ако искат да избегнат Брекзит, пише вестникът.

"Кориере дела сера" пък обръща внимание на това какво би означавало лейбъристите или консерваторите за Великобритания. Ако Борис Джонсън, Майкъл Гоув и Джейкъб Рийс-Мог, "синовете на Тачър", спечелят властта, те ще бъдат изкушени да превърнат Великобритания в "пиратски кораб до крайбрежието на Европа", отбелязва изданието.

Би било сериозна грешка. Няма ги времената на пирата сър Франсис Дрейк: европейската крепост е здрава и бранителите имат мощни оръдия. Ние сме далеч от идеята да стреляме - метафорично - към нашите европейски приятели. Но ако те ни принудят, ние ще го направим, предупреждава вестникът.

Борис Джонсън наруши традицията и не гласува в своя избирателен район

Борис Джонсън наруши традицията и не гласува в своя избирателен район

Министър-председателят се регистрира за днешните избори в Уестминстър вместо в своя избирателен район в Лондон

Германските медии са необичайно открити в оценката си за нивото на дебата на британските избори, особено в оценката си за Борис Джонсън.

"Страната се насочва към нова ера", пише "Зюддойче цайтунг" и се допълва, че ще се превърне в още по-изолирана държава, ще развие по-малко гражданска форма на патриотизъм, ще нанесе по-голяма вреда на малцинствата. Вестникът смята, че ще са необходими реформи - нов избирателен закон, писана конституция, по-добри обществени услуги - които вероятно ще бъдат отложени.

"Велт" пише, че обещанието на Джонсън да изведе Великобритания от ЕС ще "избухне пред лицето му" Той крие факта, че трудната част от преговорите тепърва предстои, предупреждава изданието.

Изборите във Великобритания в числа

Изборите във Великобритания в числа

Британците започнаха да гласуват в 07,00 часа местно време

"Шпигел" смята, че победа на лейбъристите ще е благословия за икономиката, защото Джереми Корбин иска да договори "мек" Брекзит с ЕС в сравнение с искането на Борис Джонсън за "твърд" Брекзит.

Френските медии следят отблизо изборите на Острова.

"Борис Джонсън: Лъжецът, който отслабва Европа", писа на главната си страница "Паризиен" през миналия месец.

По-рано този месец "Монд" писа, че нито Джонсън, нито Корбин изглеждат обещаващи за Европа. Лидерът на лейбъристите е описван като "ляв евроскептик, който гледа на ЕС като на капиталистически клуб". Но вестникът запазва най-яростната си критика за Джонсън.

Повече не се показва като клоун, но премиерът започна да показва истинското си лице. Брутален, гладен за власт, избягва обществото и неудобни въпроси, пренебрегва парламента, разпалва национализъм и арогантност, достойни за Тръмп, пише вестникът.

В Холандия NRC Handelsblad пише, че на Острова се е провела "бедна като съдържание и богата като празна риторика" кампания, която може да промени курса на Брекзит и на страната.

Шведският Svenska Dagbladet описва Великобритания като страна, която е безнадеждно разделена.

В Дания Berlingske отбелязва, че Великобритания гласува на "едни от най-важните избори от десетилетия".