Полицията в Хамбург на крак след информация за двама въоръжени мъже, които са се барикадирали в училище.

Спецчастите вече работят по евакуацията на ученици от училището в квартал Бланкенезе. По информация на германското издание "Билд" районът е отцепен. Към момента полицията щурмува сградата на училището. Около сградата са се настанили няколко линейки и екипи на спешна помощ.

В училището в Бланкенезе, богат квартал на река Елба, се обучават около 1150 ученици, около 400 от тях само в гимназията. С тях работят около 120 учители.

По традиция моментната ситуация не се уточнява от полицията в Германия, с изключение на препоръки за действие от страна на цивилното население. Bild съобщава и за друга версия, непотвърдена официално, според която нападението е извършено от двама ученици - на 12 и 15 години, които са заплашили учител с черен пистолет. Според тази версия има вероятност и двамата да са напуснали вече сградата на училището.

Все още не е ясно дали това са деца от училището.

Няколко класа вече са изведени, но няма информация с какво темпо по какъв график ще се извърши евакуацията. В социалните мрежи Полицията на Хамбруг предостави координати за родители, които могат да търсят децата си, както и да получат информация на място в близка казарма. 

По първоначална информация въоръжените мъже са се барикадирали в класна стая.

Очаквайте подробности!

Въоръжен мъж нахлу на летището в Хамбург

Въоръжен мъж нахлу на летището в Хамбург

Съпругата на стрелеца преди това се е свързала с тях за възможно отвличане на дете