Македонският и сръбският министър на външните работи Никола Димитров и Ивица Дачич се договориха за среща в Ниш по време на телефонен разговор днес.

"Бихме искали да Ви информираме, че току-що завърши разговора между министъра на външните работи на Република Македония Никола Димитров и първият заместник министър-председател и министър на външните работи на Република Сърбия Ивица Дачич. В открит разговор за последните събития министър Дачич информира, че персоналът на посолството ще пристигне в Скопие утре (четвъртък, 24 август)", съобщава страницата на Македонското външно министерство.

Вучич обясни изтеглянето на дипломатите от Македония с неприятелски действия
Обновена

Вучич обясни изтеглянето на дипломатите от Македония с неприятелски действия

Министерството на външните работи на Македония не е запознато с причините за това решение

"Съгласно договореностите между Премиерът на Република Македония Зоран Заев и президентът на Република Сърбия, Александър Вучич, с цел укрепване на традиционно приятелските отношения, външните министри се договориха да се срещнат този петък в Ниш, Република Сърбия", допълва министерството.

Припомняме, че преди няколко дни Сърбия изтегли всичките си дипломатически представители от македонската столица Скопие.

Посланик Душанка Димак-Томич и служители от посолството са пристигнали в Белград в неделя вечерта. Причината за оттеглянето на дипломатите е определено, като спешна консултация.

По-рано сръбската дипломатическа мисия поиска македонските власти да засилят мерките за сигурност за защита на мисията.

Македония отрича да е шпионирала Сърбия

Македония отрича да е шпионирала Сърбия

Скопие отрича обвиненията на Белград