Сръбската полиция разпита сина на бившия командващ на босненските сърби Ратко Младич.

Дарко Младич не е арестуван, нито задържан, той е повикан в полицията, за да даде показания, съобщават сръбските власти, цитирани от световните агенции.

По думите на представителя на Националния съвет за сътрудничество с Международния трибунал за бивша Югославия Расим Ляич разпитът е продължил около четири часа.

По-рано представители на най-големата опозиционна сила в Сърбия - Сръбската радикална партия, заявиха в парламента, че Дарко Младич и неговата жена са били арестувани вчера.

Арестуването и предаването на Трибунала в Хага на Радован Караджич и Ратко Младич, обвинени във военни престъпления, се явяват едно от главните условия за възобновяване на преговорите за приемане на Сърбия в Европейския съюз.

Преди месец властите в Сърбия обявиха награда от един милион евро за информация, което доведе до арестуването на генерал Ратко Младич.
По 250 000 евро е наградата на информация за Горан Хаджич, бивш президент на отцепила се сръбска общност в Хърватия, и началника на полицията в Баня Лука Стоян Жуплянин.