Срещата на върха в Ханой между американския президент Доналд Тръмп и лидера на КНДР Ким Чен-ун може да бъде съкратена до един ден. Това съобщава южнокорейският телевизионен канал YTN, позовавайки се на източници във Виетнам и САЩ, предаде ТАСС.

Двустранната среща ще се проведе на 27 и 28 февруари.

Ким пътува три дни с влак до Виетнам за срещата с Тръмп

Ким пътува три дни с влак до Виетнам за срещата с Тръмп

Трябва да пропътува хиляди километри

Според разпространяваната информация сега срещата може да бъде сведена до един ден. За потвърждение на версията си телевизионният канал представя плана за престой на американската делегация в Ханой. В документа се отбелязва, че Тръмп ще проведе срещи с ръководството на Виетнам на 27 февруари, а преговорите с Ким Чен-ун са планирани за следващия ден.

Тръмп няма търпение да се срещне с Ким – на 27 февруари в Ханой

Тръмп няма търпение да се срещне с Ким – на 27 февруари в Ханой

Президентът на САЩ съобщи в Туитър…

Телевизията отбелязва, позовавайки се на експерти, че това е индикация, че САЩ и Северна Корея не са постигнали споразумение за ядрено разоръжаване на тоталитарната държава. Но други експерти вярват, че всички въпроси са съгласувани по време на предварителни консултации и следователно лидерите на двете държави трябва само да разговарят и да се подпишат под подготвеното споразумение, за което не са необходими два дни.