Страните от Централно-американската интеграционна система (ЦАИС) взеха решение да „преустановят политическите, икономически, финансови, спортни контакти и проекти за сътрудничество" с военното правителство на Хондурас.

От столицата Тегусигалпа се отзоваха посланиците на страните от региона. Прекратяват се всички кредити по линията на Централно-американската интеграционна банка.
В ЦАИС влизат Белиз, Гватемала, Хондурас, Доминиканската република, Коста Рика, Никарагуа, Панама и Салвадор, съобщи Ройтерс.

Припомняме, най-малко един човек загина, а други 60 бяха ранени, при сблъсъци между поддръжници на сваления с военен преврат президент Мануел Селая и полицията в Хондурас.
По-рано беше съобщено, че демонстрантите са замеряли полицаите с камъни. От своя страна полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите пред сградата на президентството в столицата Тегусигалпа.

Около 1500 протестиращи - някои от които маскирани и въоръжени с тояги, пък са нападали полицаи и са палили дървета пред сградата на президентството.

Венецуелският президент обяви по време на среща в Манагуа, че ще изтегли всичките си посланици и дипломати от Хондурас в знак на протест срещу преврата. Падането на президента Мануел Селая е най-голямата политическа криза в Латинска Америка от инвазията в Панама през 1989 г.

По-рано днес стана ясно, че сваленият президент Мануел Селая смята да се завърне в страната си тази седмица, придружаван от Хосе Мигел Индулса, председател на Организацията на американските държави.