Трима души са убити при стрелба в центъра на източния френски град Страсбург, предаде Би Би Си. 
Френският вътрешен министър потвърди броя на жертвите и допълни, че има 12 ранени. Възможно е техният брой да се окаже по-голям. Петима от пострадалите са в критично състояние.

Стрелецът е избягал, но е идентифициран и 350 полицейски служители и два хеликоптера активно го издирват. Той е на 29 години, казва се Шериф Шекат и е бил въоръжен с автоматично оръжие. Той е влязъл в престрелка със служителите на реда, съобщава се, че е ранен.
Уточнява се още, че нападателят е известен на полицията, смятан е за опасен за националната сигурност.

Противоречива е информациите дали мъжът е притиснат от силите за сигурност. Според част от информациите стрелецът се е барикадирал в квартал "Нойдорф" и е тежко въоръжен, според други обаче - той е успял да избяга с кола и на този етап не е локализиран.

Тази сутрин полицията е предприела операция в района на катедралата в Страсбург. 

Появиха се и информации, че терористът може да е избягал в Германия. Страсбург се намира близо до френско-германската граница. 

От парижката прокуратура обявиха, че нападението е терористична атака и е заведено дело за тероризъм 

Проф. Чуков: Нападателят от Страсбург е радикализирано криминално лице

Проф. Чуков: Нападателят от Страсбург е радикализирано криминално лице

Издържал се е с кражби, опити за убийства...

Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер обяви на брифинг в Страсбург, че се въвеждат извънредни мерки за сигурност - засилва се охраната на коледните базари и контролът по границите.

Инцидентът е станал близо до коледния базар, разположен на един от централните площади - "Клебер". Базарът е едно от най-популярните събития в града и привлича множество туристи всяка година.
Районът на инцидента беше отцепен от службите за сигурност, а движението на трамваите беше спряно.

Според информация на в. "Гардиън", въоръженият мъж е открил огън няколко пъти, на няколко различни места.

Френското министерство на вътрешните работи потвърди, че е станал "сериозен инцидент" в Страсбург и призова местните жители да запазят спокойствие и да останат по домовете си. 

Заместник-кметът на Страсбург Ален Фонтанел също призова гражданите към спокойствие. "Стрелба в центъра на Страсбург. Благодаря на всички, че оставате по домовете си докато ситуацията бъде изяснена." - написа той в Туитър.

Журналистът Бруно Пусар съобщи в Туитър, че на неговата улица са се чули десетина изстрела - един или два в началото, а след това е последвала канонада.

Еманюел Фулон от пресслужбата на Европейския парламент съобщи, че в центъра на града се е породила паника, последвала е стрелба, а после по улиците са се появили въоръжени полицаи, тичащи към мястото на инцидента.

Таяни: Европарламентът продължава да работи, няма да ни уплашат

Таяни: Европарламентът продължава да работи, няма да ни уплашат

Българските евродепутати и техните колеги не са пострадали...

В сградата на ЕП евродепутатите останаха временно блокирани, докато полицията прецени, че е безопасно те да я напуснат.

Президентът Еманюел Макрон изрази съболезнования към близките на загиналите.

Френските медии съобщават, че във вторник сутринта полицията е направила обиск в дома на стрелеца и е смятала да го арестува, но той се е изплъзнал. В жилището му са намерени гранати.
Той северноафриканец по произход, но е роден в Страсбург.

Гражданин на Тайланд е сред убитите. Мъжът е бил във Франция на ваканция. Той е бил на 47 години и е идентифициран като Анупонг Суебсаман. Прострелян бил фатално в главата.