Мъжът, обвинен в убийството на седем души на тазгодишния парад за Деня на независимостта в предградието Хайленд парк край Чикаго, направи самопризнания за стрелбата и разкри, че е обмислял второ нападение, съобщава Ен Би Си.

На 21-годишния Робърт Кримо са повдигнати седем обвинения в убийство от първа степен, но вероятно ще бъде изправен пред още много обвинения, произтичащи от десетките ранени по време на стрелбата.

Говорителят на оперативната група за тежки престъпления в окръг Лейк Крис Ковели обясни, че след като успява да избяга от Хайленд парк, Кримо се озовава в Мадисън, Уисконсин, където се натъква на друго празнично събитие за четвърти юли и за кратко обмисля да предприеме нападение и в този град.

Запитан какво може да е спряло младия мъж да извърши нападение и в Мадисън, Ковели отбеляза, че той просто не се е замислил достатъчно сериозно върху тази възможност.

Установено е, че Кримо е закупил четири оръжия през 2020 г. - оръжието AR-15, използвано при атаката в понеделник, Kel-Tec sub-2000, пушка Remington 700 и друга пушка. След това през 2021 г. той е купил и пистолет Glock 43x.

Стрелецът от Чикаго използвал законно притежавано оръжие

Стрелецът от Чикаго използвал законно притежавано оръжие

22-годишният планирал атаката от седмици