Италия ще позволи свободно движение в страната от 3 юни, информира "Ройтерс", позовавайки се на проектопостановление.

Правителството предприе действия за разхлабване на ограничителните мерки в борбата с коронавируса и възстановяване на икономиката.

Пак сериозен ръст на починалите от COVID-19 в Италия

Пак сериозен ръст на починалите от COVID-19 в Италия

Общият брой на починалите вече е 31 368 души

Страната наложи стриктни ограничителни мерки през март в опит да спре разпространението на заразата. Сега смъртността намалява и премиерът Джузепе Конте реши да започне разхлабването.

Проектопостановлението, което може да бъде променено преди да бъде одобрено, също гласи, че всички пътувания в отделните италиански региони ще бъдат позволени от 18 май.

Магазините за търговия на дребно и други бизнеси ще отворят от понеделник, съобщава "Блумбърг". 

Вчера беше съобщено, че през последните 24 часа Италия е регистрирала още 262 починали от новия коронавирус.

Италия бори COVID-кризата с план за 55 млрд. евро

Италия бори COVID-кризата с план за 55 млрд. евро

Разрешава се престоят на чужди работници в земеделието и домашната помощ

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4,3 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 295 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват над 4,4 млн. случая и повече от 302 000 починали в 188 държави, възстановили са се повече от 1,58 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джонс Хопкинс".