Лиъм Фокс, британски външнотърговски секретар заяви, че министрите в правителството не са постигнали консенсус относно запазването на свободното движение на хора след Брекзит, предложение, очертано от канцлера Филип Хамънд в петък, съобщава Ройтерс.

Според Британският министър на финансите Филип Хамънд, не трябва да се правят незабавни промени в правилата за имиграция или търговия, когато Великобритания напусне ЕС през март 2019 г. и статуквото може да издържи до средата на 2022 г.

"Ако е имало дискусии по въпроса, не съм участвал в тях", коментира Фокс. Допълва, че не е участвал в никакви дискусии по въпроса, нито пък се е подписал или съгласил за нещо подобно.

Разединението между министрите относно стратегията на Брекзит станаха по-големи, след като министър-председателят Тереза Мей ​​може да загуби след изборите, които бяха през юни.

Хамънд подтикна правителството да осигури Брекзит, който е по-приятелски настроен към бизнеса и отношенията между Великобритания и ЕС, който купува почти половината от износа на страната.

Фокс преди това заяви, че подкрепя споразумение за преход, за да изглади изхода на Британия от търговския блок, но днес посочи, че свободното движение не трябва да продължава.

Свободното движение на хора ще продължи най-малко 2 г. след Брекзит?

Свободното движение на хора ще продължи най-малко 2 г. след Брекзит?

Според "Гардиън" до 4 г.