Световната здравна организация предупреждава важните предпазни мерки срещу коронавируса да не се прекратяват твърде рано, съобщава ДПА.

"Носенето на маски, спазването на физическа дистанция, честата хигиена на ръцете и доброто проветряване на вътрешните помещения остават от ключово значение за намаляване на предаването на коронавируса", заявяват от Комитета за извънредните ситуации към СЗО.

Те са категорични, че използването на вече установените мерки за предпазване на общественото здраве, включително проследяването на контакти и спазването на карантина и изолация, трябва да останат в сила и да се адаптират към епидемиологичната и социалната обстановка.

COVID-19: Нов рязък ръст на новозаразените и починалите във Великобритания

COVID-19: Нов рязък ръст на новозаразените и починалите във Великобритания

Най-висок брой новозаразени от средата на януари

Освен това СЗО остави в сила извънредното положение в международен мащаб, което беше обявено от СЗО на 30 януари 2020 г.

Това означава, че ще продължава да се извършва засилен мониторинг на честотата на инфекциите в световен мащаб и ще се осигурява по-лесен достъп до помощ за по-бедните страни.

Комитетът към СЗО се събира на всеки три месеца, за да преразгледа ситуацията. Това беше осмата такава среща от регистрирането на първите случаи на COVID-19 в Китай.

Тревога в Израел - невиждан пик от март на новозаразени с COVID-19

Тревога в Израел - невиждан пик от март на новозаразени с COVID-19

Много от заразените са били имунизирани и с двете дози ваксина