Великобритания регистрира нов рязък ръст на заразените и починалите от новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие, като това случва няколко дни преди планираното пълно отваряне на Англия и отмяната на ограничителните мерки.

През последните 24 часа на Острова са регистрирани 63 починали, след като вчера бяха регистрирани 49 нови смъртни случая. Това е най-високият дневен прираст на починалите от 26 март насам и подчертава предупрежденията, че макар програмата за ваксиниране да отслаби връзката между новозаразените и починалите, тя не я е прекършила, отбелязва "Гардиън".

Джонсън: Пандемията във Великобритания не е приключила

Джонсън: Пандемията във Великобритания не е приключила

Властите вземат мерки

С това общият брой на починалите от COVID-19 от началото на епидемията в Обединеното кралство достигна 128 593 души. Отделни данни, публикувани от Националната статистическа служба, показват, че във Великобритания вече са регистрирани 154 000 починали, при които COVID-19 е споменат в смъртния акт.

През последното денонощие в страната са регистрирани 48 553 новозаразени, което е най-високият брой от средата на януари. С това общият брой на заразените от началото на епидемията в страната вече е около 5 300 000 души.

Втори пореден над 30 000 заразени с коронавируса във Великобритания

Втори пореден над 30 000 заразени с коронавируса във Великобритания

Разпространението на "Делта" варианта предизвиква нови опасения