Някои държави отчитат "малко увеличение" на заразените с коронавирус, докато разхлабват ограничителните мерки, но населенията трябва да се защитят от коронавируса и властите да продължат тестването, призова Световната здравна организация (СЗО), цитирана от "Ройтерс".

СЗО продължава изпитанията на хидроксихлорохин

СЗО продължава изпитанията на хидроксихлорохин

Не са потвърдени данните за повишена смъртност...

Епицентърът на пандемията в момента е в държавите от Централна, Южна и Северна Америка, особено САЩ, отбеляза говорителят на организацията Маргарет Харис.

По отношение на малкото увеличение (на случаите), да, ние виждаме в държави по света - не говоря конкретно за Европа - където се разхлабват мерките за социална дистанция, където се разхлабват мерките за социална дистанция, хората понякога го тълкуват като "добре, приключи", каза Харис на брифинг в Женева.

Китай определи като пълна лъжа информация, че е забавил да сигнализира на СЗО за коронавируса

Китай определи като пълна лъжа информация, че е забавил да сигнализира на СЗО за коронавируса

Световната здравна организация е изразила недоволство от това

"Не е приключило. Не е приключило, докато няма вирус никъде по света", подчерта представителят.

По отношение на демонстрациите в САЩ заради убийството на Джордж Флойд, говорителят на СЗО коментира, че протестиращите трябва да вземат предпазни мерки. За да избегнат заразяване, СЗО съветва хората да спазват дистанция от най-малко един метър, да си мият ръцете редовно и да избягват да докосват устата, носа и очите си, призова Харис.