Мобилен телефон е спасил живота на жена по време на експлозията в Манчестър, предаде БиБиСи.

Гражданката на Уелския град Пулхели Лиза Бриджит говорила по мобилния си телефон след концерта на Ариана Гранде в понеделник. Терористичният акт станал точно докато тя разговаряла, което спасило живота ѝ, предполага съпругът на жената.

При атентата Лиза изгубва средния си пръст. Предполага се, че една от гайките, които били използвани от терористите като шрапнели, ударила жената първо в пръста, а след това се забила в телефона - мобилното устройство попречило на гайката да се забие в главата на жената.

След като срещнала телефона, гайката ударила Лиза в бузата и се забила в носа ѝ. Въпреки това жената е добре. Тя все още е в болница. 

Съпругът на Лиза е сигурен, че телефонът е спасил живота на жена му.

Припомняме, при самоубийствения атентат до "Манчестър арена" загинаха 22-ма души, а над 100 души бяха ранени. Между загиналите и пострадалите имаше и много деца. Около 20 души продължават да са с опасност за живота.

Салман Абеди бил в Германия четири дни преди атаката в Манчестър
Обновена

Салман Абеди бил в Германия четири дни преди атаката в Манчестър

Абеди е летял от Дюселдорф до Манчестър

Отговорност за атаката пое терористичната групировка "Ислямска държава".

Британският премиер Тереза Мей обяви, че нападението в Манчестър е един от най-кръвопролитните терористични актове във Великобритания, най-кръвопролитното в Манчестър и в Северна Англия.

По случая бяха задържани общо 10 души, но 2 от тях бяха освободени. Другите 8 остават в ареста.